Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πτολεμαΐδα: Εκθεση «Εορδαία 2010»


Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτη τα επίσημα εγκαίνια της 2ης Κλαδικής Έκθεσης κατοικίας και γεωργικών μηχανημάτων «Εορδαία 2010» που διοργανώνουν από 21 έως και 25 Απριλίου στο χώρο των Τεχνικών Σχολών Πτολεμαϊδας ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας, το Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης και το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας με τη στήριξη του δήμου Πτολεμαϊδας και της Ν.Α. Κοζάνης.


Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Γ. Κίρκος, ο νομάρχης Κοζάνης Γ. Δακής και ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρ. Τσιούμαρης.

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την περιοχή που θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων χαρακτήρισαν την έκθεση οι ομιλητές. Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας Ματθαίου Καλαϊτζόπουλου, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων, ενώ η διοίκηση απένειμε τιμητικές πλακέτες στους τοπικούς φορείς.
Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης αναφέρθηκε στην ποιότητα των υπηρεσιών της αγοράς της Πτολεμαϊδας, η οποία κατόρθωσε «να κρατά τα σκήπτρα του εμπορίου στη Δυτική Μακεδονία». Ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι «είναι γνωστό ότι από τους όμορους δήμους ερχόταν εδώ πελάτες, εκτιμώντας ότι η αγορά της Πτολεμαϊδας είναι η καλύτερη στην περιοχή», ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι η Εγνατία άνοιξε και άλλες αγορές, η Πτολεμαϊδα καταφέρνει να κρατά τον κόσμο της.

Ο κ. Τσιούμαρης απένειμε τα εύσημα στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου για τις σημαντικές προσπάθειες τονίζοντας ότι αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της περιοχής και έναν από τους βασικούς πυλώνες με τους οποίους ο δήμος Πτολεμαϊδας κατέκτησε την έλευση σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την επαναλειτουργία της ΜΕΘ, ασκώντας πιέσεις και διεκδικώντας το καλύτερο για την περιοχή. Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας αναφέρθηκε, επίσης, στις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο δήμος Πτολεμαϊδας, πρωτοπορώντας σε μια σειρά από τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη, η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, ενώ τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνει η Πτολεμαϊδα ένας τόπος, όπου θα ανθίσει το εμπόριο. Μάλιστα επισήμανε ότι ο δήμος Πτολεμαϊδας με τις κατακτήσεις όπως η έλευση του ΤΕΙ, αλλά και η σχολή δημοτικής αστυνομίας, τόνωσε την οικονομική δραστηριότητα. Απαντώντας δε στην πρόκληση του Εμπορικού συλλόγου για στεγασμένο χώρο, υπέδειξε το χώρο του πρώην στρατοπέδου και της ΑΕΒΑΛ.

Το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Θρακιωτών, Μικρασιατών, Ποντίων και Καρδιάς τόσο με τα περίπτερά τους, όσο και με τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν τα συγκροτήματά τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν 90 επιχειρήσεις με περίπτερα τα οποία προβάλλουν τα προϊόντα τους με τον καλύτερο τρόπο.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως αύριο το βράδυ και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα για τον εξοπλισμό του σπιτιού, αγροτικά μηχανήματα και πολλά άλλα είδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: