Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Απειλήθηκαν επεισόδια στη Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας

Στα χέρια με δημοτικούς αστυνομικούς και άντρες της Αστυνομίας κόντεψαν να έρθουν σήμερα το πρωί στη Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας εκθέτες που στήνουν τους πάγκους τους στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης και στην Πόντου (από Εθ. Αντίστασης έως Βασ. Σοφίας), μετά την απόφαση του Δήμου Πτολεμαΐδας να διενεργήσει ελέγχους για την παράνομη κατάληψη χώρων στην αγορά.

Και μόνο η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία κλήθηκε να συνδράμει στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, δημιούργησε μεγάλη ένταση, αφού μόλις πήγαιναν οι εκθέτες να στήσουν τους πάγκους τους οι αστυνομικοί έπαιρναν τα στοιχεία τους, με αποτέλεσμα πολλοί να φοβηθούν και να μην εκθέσουν τελικά τα εμπορεύματά τους.

Πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ Δήμου και Νομαρχίας καταγγέλλουν οι εκθέτες, υποστηρίζοντας ότι η Νομαρχία τους θεωρεί νόμιμους, ενώ ο Δήμος παράνομους, διότι εκθέτουν σε χώρους που σύμφωνα με απόφαση που έλαβε τον περασμένο Αύγουστο το δημοτικό συμβούλιο απαγορεύεται η έκθεση προϊόντων.
                                                                                                                            πηγή:Πτολεμαίος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

•ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ
•ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ


Σε συγκρατημένα αισιόδοξο (εξαιτίας και των τελευταίων εξελίξεων που έχουν να κάνουν με ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος), αλλά σε πολύ φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης κ. Αρθούρο Ζερβό σε μια προσπάθεια να ¨ξεκαθαρίσει¨ το τοπίο επί σειράς θεμάτων που ταλανίζουν το Συνδικάτο, τους εργαζόμενους και την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Στο ζήτημα το οποίο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μέχρι την στιγμή που θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα έχει ως προμετωπίδα στις διεκδικήσεις του και δεν είναι άλλο από τις προσλήψεις, υπήρξε διαβεβαίωση από τον κ. Ζερβό ότι για την Επιχείρηση και σε ό,τι έχει να κάνει με τους οριστικούς πίνακες, δεν υπάρχει άλλο νούμερο παρά μόνο το 1635. Από πλευράς ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ- προκειμένου να καταφέρει να βάλει μία ασφαλιστική δικλείδα στη διαβεβαίωση του Προέδρου, ότι οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν από 1 Ιουλίου 2010- ζητήθηκε να δοθεί στους επιτυχόντες αντίγραφο των συμβάσεων από σήμερα κιόλας ή να δοθεί οποιαδήποτε άλλη διαβεβαίωση, η οποία θα δεσμεύει τον Πρόεδρο ή το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας από τους επιτυχόντες δεν θα βρεθεί εκτεθειμένος. Ταυτόχρονα εκτιμούμε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και οι διαδικασίες προκειμένου να καλυφθούν και οι υπόλοιπες 400 θέσεις του εν λόγω διαγωνισμού (1/2007), αλλά και για τους 2/2007 και 1/2008. Επιπλέον αίτημα του Συνδικάτου είναι οι επιτυχόντες να ξεκινήσουν εργασία υπογράφοντας προσωρινή σύμβαση εργασίας με τη ΔΕΗ, μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει η μόνιμη απασχόλησή τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της αντικατάστασης των μονάδων, διατυπώθηκε από την πλευρά του κ. Ζερβού η διαβεβαίωση ότι η Πτολεμαΐδα V θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ για το θέμα της Μελίτης II υπάρχει πρόβλημα, που συνδέεται με την εκμίσθωση του ορυχείου της Βεύης και για το οποίο η ΔΕΗ καλείται να καταθέσει την δική της προσφορά. Για το θέμα αυτό ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την επιφυλακτικότητά του, το παρακολουθεί στενά και θα κινηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν .

Οι μετεγκαταστάσεις αποτέλεσαν ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του Σωματείου με τον κ. Ζερβό, δια στόματος του οποίου, επαναδιατυπώθηκε η δέσμευση ότι το θέμα αυτό το προσεγγίζουν βήμα προς βήμα, με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις από τη ΔΕΗ και την τοπική κοινωνία εν αναμονή της Μ.Π.Ε (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).

Δυστυχώς στην συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικά αρνητικό σενάριο ότι μετά το 2016 θα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 10 λιγνιτικές μονάδες. Σενάριο που γίνεται αληθινό, εάν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, στο Συμβούλιο Υπουργών, δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη, με δεδομένη την πρόθεσή τους να μην γίνουν αποδεκτές οι μεταβατικές διατάξεις που προβλέπονται για την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας.

Για το θέμα αυτό ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την Κυβέρνηση και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων να παρέμβουν άμεσα, αποτελεσματικά και να διαπραγματευτούν το συγκεκριμένο ζήτημα επ΄ ωφελεία των λιγνιτικών μονάδων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι «παράπλευρες απώλειες» θα αποδειχθούν πολύ πιο τραγικές από αυτές που σήμερα φαίνεται να έχουν υποτεθεί ότι θα υπάρξουν.

Ορυχεια blog: «Πράσινες» αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ορυχεια blog: «Πράσινες» αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ορυχεια blog: ΔΕΗ - Συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου

Ορυχεια blog: ΔΕΗ - Συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ορυχεια blog: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ κ. ΑΡΘΟΥΡΟ ΖΕΡΒΟ

Ορυχεια blog: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ κ. ΑΡΘΟΥΡΟ ΖΕΡΒΟ

Ορυχεια blog: Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ

Ορυχεια blog: Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ - Απαντάμε με ΠΟΛΕΜΟ στον ΠΟΛΕΜΟ

Αναρτήθηκε στο:    http://www.deitzis.com/

ΟΛΟΙ Στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 ΜΑΡΤΗ
Στην 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 & 17 ΜΑΡΤΗ 2010

Συνάδελφοι,
Τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν στην βουλή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ανοιχτή στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους. Τα σχέδια τους αυτά δεν είναι τα τελευταία. Τα αντιασφαλιστικά μέτρα για την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη «φορολογική μεταρρύθμιση», τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι ορισμένα από τα μέτρα που πρόκειται να πάρουν.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ :
1. Περικοπή κατά 30% στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας. Αυτό σημαίνει σοβαρή μείωση των εισοδημάτων μας.
2. Γενική μείωση 7% των αποδοχών, κατάργηση Σ.Σ.Ε. Για πρώτη φορά γίνεται ονομαστική μείωση μισθών. Η μείωση των μισθών των εργαζόμενων στην ΔΕΗ θα αυξήσει την ήδη μεγάλη κερδοφορία της ΔΕΗ, θα προσθέσει αρκετά εκατομμύρια ΕΥΡΩ στις τσέπες των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ. Είναι ζωντανό παράδειγμα που δείχνει με τον ποιο αποκαλυπτικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει τα μέτρα για να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος αλλά τις ανάγκες των μονοπωλίων.
3. Πάγωμα όλων των συντάξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
4. Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, από 19% σε 21%, από 9% σε 10% κι από 4,5% σε 5%.
Η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ, του πλέον επαχθούς έμμεσου φόρου για τα λαϊκά στρώματα, θα οδηγήσει σε τεράστιο κύμα ανατιμήσεων για το σύνολο των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών.
Το μέτρο ισοδυναμεί με νέα αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών και των εισοδημάτων τους.
5. Επί πλέον αύξηση 8 λεπτά στην τιμή της βενζίνης, 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης.
6. Επί πλέον αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.
7. Επί πλέον αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εξαιτίας της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
8. Μείωση 10% της κρατικής χρηματοδότησης στο ασφαλιστικό Ταμείο ΔΕΗ και ΤΑΠ – ΟΤΕ που σηματοδοτεί την μείωση των συντάξεων για πρώτη φορά μεταπολεμικά.
Η μείωση δεν είναι προσωρινή. Στόχο έχει να μειώσει τις συντάξεις. Γι’ αυτό η κυβέρνηση, αφού μαζί με την ΝΔ και τον ΣΥΝ αλλά και την προδοτική συμφωνία των ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ, καταλήστευσαν την περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα, προσπαθεί για άλλη μια φορά να μας φέρει σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους λέγοντας ότι το 60% της χρηματοδότησης προς το Ασφαλιστικό σύστημα δίνεται στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.
9. Αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα. Η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα τις προσλήψεις στην ΔΕΗ αφού παραπέμπει για τα επόμενα χρόνια την πρόσληψη των 1600 εργαζόμενων που έχουν περάσει στον διαγωνισμό και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για τις προσλήψεις που είναι αναγκαίες. Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται προσλήψεις συμβασιούχων, χτυπώντας ακόμα παραπέρα την μόνιμη και σταθερή εργασία στην ΔΕΗ και γενικότερα στην Ενέργεια.
Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι νέοι και οι γυναίκες έχουν μόνο μία επιλογή να κηρύξουν τον πόλεμο στην πολιτική που προωθεί το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ε.Ε.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ:
•Ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και προσωρινά. Έχουν αποφασιστεί (Στρατηγική της ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ) με την συγκατάθεση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για αυτό δεν έχουν τελειωμό.
•Ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι πρέπει να συμβάλουμε «κατά δίκαιο τρόπο» όλοι. ΟΤΑΝ: Το ενεργητικό των τραπεζών από το 2000 έως το 2009 αυξήθηκε κατά 340δις ΕΥΡΩ όσο είναι το συνολικό χρέος της χώρας μας. Όταν οι 166 εταιρίες εισηγμένες στο χρηματιστήριο είχαν κέρδη για το 2009 πάνω από 12δις Ευρώ. Πάνω από 16δις είναι τα βεβαιωμένα χρέη 6000 μεγαλο-οφειλετών προς την εφορία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
•Την ίδια στιγμή μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 10 δις, του επενδυτικού νόμου 7 δις, μέσω ΣΔΙΤ 6 δις. Μέσα από το νόμο επιδοτούν τις επιχειρήσεις για 63000 προσλήψεις νέων εργαζόμενων οι οποίες θα οδηγήσουν σε απολύσεις τους παλιότερους.
Είναι ψέμα ότι συναινεί ο Ελληνικός λαός κατανοώντας την ¨κρισιμότητα¨ των καιρών. Ανοιχτά τα στηρίζουν η πλουτοκρατία της χώρας μας, συγχαρητήρια δίνουν η ΜΕΡΚΕΛ και ο ΣΑΡΚΟΖΙ.
Συνάδελφοι,
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην ΔΕΗ, το ΠΑΜΕ είχαμε προειδοποιήσει ότι έρχεται θύελλα μέτρων. Το ΠΑΜΕ δεν έμεινε στις προειδοποιήσεις κάλεσε ανοιχτά τους εργαζόμενους να μην συναινέσουν σε αυτή την πολιτική όταν όλες οι άλλες δυνάμεις σε καθησύχαζαν. Οργάνωσε την πάλη με συλλαλητήρια, απεργίες (17 Δεκέμβρη 2009, 10 και 24Φλεβάρη 2010) όταν οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ στην ΓΣΕΕ, στην ΓΕΝΟΠ και στα σωματεία, αρνιόνταν να πάρουν αποφάσεις.
Και όταν κάτω από την πίεση των εξελίξεων και την δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος πήραν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις τα αιτήματα και οι στόχοι που έβαλαν στήριζαν την κυβερνητική επιχειρηματολογία και προοπτική παρά το δίκιο των εργαζόμενων.
Συνάδελφοι, το κόστος που θα προκύψει για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα αν τα μέτρα περάσουν κι έρθουν τα επόμενα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος που έχει η απόφαση του καθενός να πάρει μέρος στους αγώνες. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποια από τα μέτρα σήμερα περάσουν, η παραπέρα αντίσταση με όρους ταξικού κινήματος και κλιμάκωσης θα αναγκάσει την κυβέρνηση να βάλλει φρένο στην ταχύτητα και το εύρος της επίθεσης.

Σήμερα κλιμάκωση του αγώνα σημαίνει :
Να βγουν καθολικά οι εργαζόμενοι στους δρόμους.
Να υιοθετήσουν αιτήματα και στόχους που υπηρετούν το σύνολο των αναγκών τους, να απορρίψουν την πολιτική που προωθεί την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Να απαιτήσουν ενιαία συντονισμένη πάλη από όλους τους κλάδους των εργαζόμενων γιατί μόνο η ενιαία απάντηση μπορεί να έχει αποτελέσματα και όχι ο μεμονωμένος αγώνας όσο σκληρός και αν είναι.
Οι εργαζόμενοι μέσα από Γ.Σ. στους χώρους δουλειάς να συζητήσουν τις εξελίξεις και τις μορφές του αγώνα.

Απομονώστε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που ακόμα και όταν παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις υποτάσσουν τα αιτήματα του αγώνα στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Η ενότητα με τις δυνάμεις που αποτελούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οδηγεί στην ήττα και την υποταγή.
Η ενότητα σε στόχους και αιτήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και στρέφονται ενάντια στην πολιτική του μαύρου μετώπου είναι αυτή που μπορεί να φρενάρει τα μέτρα και να ανοίξει το δρόμο για πολιτική υπέρ των εργαζόμενων.

ΟΛΟΙ Στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 ΜΑΡΤΗ
Στην 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 & 17 ΜΑΡΤΗ 2010

ΓΕΝΟΠ: Ανακοίνωση για τις προσλήψεις

                                           

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ





ΟΙ ΧΙΛΙΟΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1/2007


•Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ


•Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

Θυμό και απογοήτευση προκαλεί το απαράδεκτο γεγονός των αλλεπάλληλων παλινωδιών της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργού κυρίου Παπακωνσταντίνου που άλλα λέει και άλλα κάνει (σε σχέση με την πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007) εκθέτοντας τους συνομιλητές του και ταυτοχρόνως τον θεσμό που υπηρετεί


Κύριε Υπουργέ,


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά του Υπουργού Οικονομικών επεδίωξε την καλή συνεργασία μαζί σας μια και προέρχεστε από την πολύπαθη περιοχή του Νομού Κοζάνης είναι υποχρεωμένη δημοσίως να δηλώσει ότι αθετήσατε τον λόγο σας για την εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων.

Με βάση τις αλλεπάλληλες συνομιλίες μας από κοντά αλλά και τηλεφωνικά καθησυχάζαμε τους ταλαιπωρημένους επιτυχόντες (άρα άθελά μας τους παραπλανούσαμε) ότι το πρόβλημα που προέκυψε με τη λαθεμένη πριν 1 μήνα περίπου προφορική δήλωσή της Κυβέρνησης για επέκταση του παγώματος των προσλήψεων και στις ΔΕΚΟ (παρότι η ΔΕΗ είναι εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο, παρότι ξέρετε τις τεράστιες ελλείψεις και ανάγκες) θα ξεπεραστεί.

Με το νόμο που ψηφίστηκε και παρά τις μέχρι και προχθές διαβεβαιώσεις σας ότι η ΔΕΗ εξαιρείτε τελικά έκπληκτοι και οργισμένοι διαπιστώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Με βάση αυτό ως δεδομένο θέλουμε να σας ρωτήσουμε:


Κύριε Παπακωνσταντίνου,

Τι μας προτείνετε να απαντήσουμε στα νέα παιδιά, στους επιτυχόντες που ειδοποιήθηκαν από τη ΔΕΗ εδώ και μήνες ότι προσλαμβάνονται και παρατησαν τις δουλειές που είχαν;

Κύριε Παπακωνσταντίνου ,

Μας απογοητεύσατε

Με την απόφασή σας αυτή που είναι παντελώς ακατανόητη αναλαμβάνετε την ευθύνη διάλυσης και κατάρρευσης της ΔΕΗ μια και από 36710 εργαζόμενους απέμεινε μόνο με 22.000 εκ των οποίων οι 8.400 είναι ήδη πάνω από 50 ετών!

Κύριε Παπακωνσταντίνου,

Αφού γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κόστος της μισθοδοσίας των νέων συναδέλφων δεν επιβαρύνει ούτε ένα € τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί συνεχίζετε να εμπαίζετε τους ανέργους και τις οικογένειές τους ;

Κύριε Παπακωνσταντίνου,

Με την απόφαση σας αυτή τελικά προτιμάτε να χάνεται τεχνογνωσία από τη ΔΕΗ και κυρίως να ξοδεύει δεκάδες εκ.€ για υπερωρίες του προσωπικού της (υπερωρίες που αναγκαστικά γίνονται λόγω της τεράστιας έλλειψης ειδάλλως θα σβήσει), παρά με ένα μέρος από αυτά τα εκατομμύρια χωρίς η Επιχείρηση να ξοδέψει δεκάρα παραπάνω να προσλάβετε τους νέους συνάδελφους !!


Μπράβο! Ωραία κοινωνική πολιτική !

Με αυτά που κάνετε πληρώνουμε περισσότερα και επιδεινώνετε την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στο σύνολο του Ελληνικού λαού.


Κύριε Παπακωνσταντίνου,


Έστω και τώρα αναλογιστείτε τις ευθύνες σας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τους χιλιοταλαιπωρημένους συναδέλφους δεν θα τους αφήσει μόνους.

Εμείς την ευθύνη της διάλυσης της Επιχείρησης αλλά και της κατάρρευσης του ασφαλιστικού μας δεν θα την αναλάβουμε ούτε και θα την επιτρέψουμε.

ΔΕΗ: Διαγωνισμός για νέα λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαϊδα

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη νέα λιγνιτική μονάδα που θέλει να κατασκευάσει στην Πτολεμαΐδα η ΔΕΗ, η οποία, ταυτόχρονα με τις ΑΠΕ, φαίνεται ότι ετοιμάζει είσοδο και στον τομέα της αξιοποίησης στερεών αστικών απορριμμάτων, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είναι ένας κλάδος με μεγάλο ενεργειακό δυναμικό, τον οποίο εξετάζουμε σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία Urbaser, χωρίς, ωστόσο, ακόμη να έχουμε αποφασίσει κάποιο συγκεκριμένο project», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός, εκτιμώντας, πάντως, πως η ΔΕΗ θα δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον χώρο στο εγγύς μέλλον.

Όσον αφορά στη νέα λιγνιτική μονάδα της Πτολεμαϊδας, ο κ. Ζερβός είπε ότι θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες τέσσερις μονάδες της πόλης (σ.σ. ήδη η Πτολεμαΐδα 1 έχει σταματήσει, η 2 θα κλείσει προς το τέλος του χρόνου και οι υπόλοιπες δύο, στα επόμενα 3-4 χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή του νέου σταθμού), θα έχει δυναμικότητα μεταξύ 500 - 650 MW και το κόστος του θα ανέλθει στα περίπου 1,2 - 1,4 δισ. ευρώ.

Οδηγίες
Περαιτέρω ο κ. Ζερβός, που βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνεδρίου για την Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που οργάνωσε η ΕΤΕπ, επανέλαβε ότι βάσει των σχετικών οδηγιών η ΔΕΗ θα πρέπει έως το 2011 να δημιουργήσει δύο 100% θυγατρικές στον τομέα της μεταφοράς και της διανομής, αλλά τόνισε πως αυτό είναι κυρίως ένα θέμα πολιτικό.

Σημείωσε ακόμη ότι η προοπτική της επέκτασης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια συνεχίζει να αποτελεί στόχο, ο οποίος διανθίζεται, πλέον, και με τον τομέα των ΑΠΕ, αν και οι απόπειρες για δραστηριοποίηση στην Αλβανία και στο Κόσοβο έχουν περιέλθει σε λανθάνουσα κατάσταση.

Ορυχεια blog: ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για πάγωμα των προσλήψεων στην επιχείρηση

Ορυχεια blog: ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για πάγωμα των προσλήψεων στην επιχείρηση

Ορυχεια blog: ΔΕΗ: Με περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια τα τιμολόγια

Ορυχεια blog: ΔΕΗ: Με περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια τα τιμολόγια

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ορυχεια blog: Τούρκοι, Ινδοί και Αμερικάνοι απέναντι στη ΔΕΗ στο Κόσοβο

Ορυχεια blog: Τούρκοι, Ινδοί και Αμερικάνοι απέναντι στη ΔΕΗ στο Κόσοβο

Καταγγέλλει διασπάθιση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης


Κονδύλι 250.000 ευρώ διατίθεται από τον λιγνιτικό Πόρο Ανάπτυξης για την ανακαίνιση των... WC της νομαρχίας Κοζάνης.

Ο σχετικός κωδικός, μαζί με δεκάδες άλλους που αφορούν επεκτάσεις δημαρχείων, γηπέδων, αποδυτηρίων, κερκίδων, ψυγείων για τη συντήρηση μήλων, χρηματοδοτήσεις σωματείων και συλλόγων κ.ά. περιλαμβάνονται στον κατάλογο του πενταετούς προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναρτήθηκε πρόσφατα στο Διαδίκτυο με πρωτοβουλία του «γαλάζιου» νομάρχη Κοζάνης.

Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης καταγγέλλει διασπάθιση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ κατ’ έτος, που διεκδικήθηκε επί μία δεκαετία ως ανταποδοτικό τέλος για περιβαλλοντικά έργα και ως αντιστάθμισμα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος από τις βιομηχανικές δραστηριότητες της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τους οικολόγους, ο Πόρος κατακερματίζεται σε δεκάδες ή και εκατοντάδες μικροέργα που σε άλλους νομούς αποτελούν υποχρέωση του κράτους ή των ΟΤΑ και δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα δίνει προτεραιότητα σε έργα και «δομές» αμφιλεγόμενης ανάπτυξης, ενώ βάζει σε δεύτερη μοίρα τα έργα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.

Οπως προκύπτει από την ανάλυση των κονδυλίων, μόλις το 12% του Πόρου διατίθεται στον τομέα «Προστασία, αποκατάσταση και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος», αλλά το καθαρά περιβαλλοντικό ποσοστό περιορίζεται κάτω από 10%, αν αφαιρεθούν αρκετά έργα οδοποιίας, που «βαφτίζονται» περιβαλλοντικά.

Κι όλα αυτά ενώ οι προτάσεις για κρίσιμα περιβαλλοντικά έργα (εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια, Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Αλιάκμονα, πρόγραμμα κομποστοποίησης, έρευνα για ΑΠΕ κ.ά.) έμειναν στα αζήτητα.

Αντίστοιχα, το 30% του προγράμματος καλύπτει ο τομέας «Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας παραγωγής» και από τα κονδύλια αυτά μόνο τα μισά πηγαίνουν στην πραγματική παραγωγή, με τα υπόλοιπα να χρηματοδοτούν δομές αμφίβολης αποτελεσματικότητας.