Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ VERBUND


Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2010 12:52
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ VERBUND


Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την αλυσίδα SuperMarket ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ για την προκλητική και απολύτως ανακριβή διαφήμισή της, ότι δηλαδή ηλεκτροδοτείται από την VERBUND με ρεύμα που προέρχεται αποκλειστικά από υδροηλεκτρικές πηγές (διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι η VERBUND είναι εκπρόσωπος φορτίου που, όπως και άλλες παρόμοιες εταιρίες, εμπορεύεται μέρος του φορτίου που διαθέτει το σύστημα. Φορτίο που μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές: λιγνιτικές, λιθανρακικές, υδροηλεκτρικές, πυρηνικές μονάδες κ.ο.κ. Όμως, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι κανένας επιλέγων πελάτης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει από ποια πηγή παράγεται το ρεύμα που του διαθέτει ο ΔΕΣΜΗΕ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Η προκλητικότητα όμως δε σταματά εδώ, αφού η ίδια αλυσίδα SuperMarket σε άλλες διαφημιστικές καταχωρήσεις της ενημερώνει τους καταναλωτές ότι μπορούν στα καταστήματά αυτά να εξοφλούν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ «εύκολα, γρήγορα κα σίγουρα»!!! Με λίγα λόγια ο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ δεν έχει φυσικά καμία αντίρρηση να καρπώνεται το ποσοστό που εισπράττει από την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ των πελατών της, αλλά από την άλλη επιλέγει να παίρνει ρεύμα από άλλη εταιρία εκτός της ΔΕΗ και μόνο για το χρονικό διάστημα που συμφέρει στην κάθε VERBUND. Τραγική ειρωνεία ή απλά συμφέρον;

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και σεβασμό απέναντι στους εργαζόμενους, το καταναλωτικό κοινό και τους πολίτες αυτού του τόπου, την τοπική κοινωνία, που μαζί της δίνουμε τους αγώνες για τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει ότι ενέργειες όπως αυτή, του να στηρίζουμε καταστάσεις και συμπεριφορές που είναι ενάντια στα συμφέροντα της Επιχείρησης, είναι προδιαγεγραμμένο ότι καταδικάζουν την ίδια την αναπτυξιακή προοπτική της ΔΕΗ, των εργαζομένων της και του τόπου.

Υπενθυμίζουμε στη διοίκηση της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ότι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ στο Ενεργειακό λεκανοπέδιο είναι πελάτες της αλυσίδας και ενέργειες της εταιρία –όπως αυτή για την οποία γίνεται λόγος- εκτιμούμε πως είναι κάτι που τους βρίσκει αντίθετους.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

n Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που θα άρει τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα μας.

n Καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να απαντήσει στην εντεινόμενη διαφημιστική εκστρατεία της εν λόγω αλυσίδας, υπενθυμίζοντάς της ότι περισσότερο από το 30% της συνολικής ενέργειας της ΔΕΗ παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής (ΑΠΕ).

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πιστέψει ότι με τον τρόπο αυτό θα υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας. Δε θα επιτρέψουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε να αποσκιρτούν πελάτες της ΔΕΗ μέσα από το καλοστημένο «κόλπο» των ανταγωνιστών της, που δεν είναι άλλο από το να προμηθεύουν τους νέους τους πελάτες με ρεύμα εκτός ωρών αιχμής, όταν οι χρεώσεις είναι φθηνότερες και τα περιθώρια κέρδους υψηλότερα.


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: