Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ - Απαντάμε με ΠΟΛΕΜΟ στον ΠΟΛΕΜΟ

Αναρτήθηκε στο:    http://www.deitzis.com/

ΟΛΟΙ Στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 ΜΑΡΤΗ
Στην 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 & 17 ΜΑΡΤΗ 2010

Συνάδελφοι,
Τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν στην βουλή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ανοιχτή στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους. Τα σχέδια τους αυτά δεν είναι τα τελευταία. Τα αντιασφαλιστικά μέτρα για την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη «φορολογική μεταρρύθμιση», τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι ορισμένα από τα μέτρα που πρόκειται να πάρουν.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ :
1. Περικοπή κατά 30% στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας. Αυτό σημαίνει σοβαρή μείωση των εισοδημάτων μας.
2. Γενική μείωση 7% των αποδοχών, κατάργηση Σ.Σ.Ε. Για πρώτη φορά γίνεται ονομαστική μείωση μισθών. Η μείωση των μισθών των εργαζόμενων στην ΔΕΗ θα αυξήσει την ήδη μεγάλη κερδοφορία της ΔΕΗ, θα προσθέσει αρκετά εκατομμύρια ΕΥΡΩ στις τσέπες των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ. Είναι ζωντανό παράδειγμα που δείχνει με τον ποιο αποκαλυπτικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει τα μέτρα για να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος αλλά τις ανάγκες των μονοπωλίων.
3. Πάγωμα όλων των συντάξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
4. Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, από 19% σε 21%, από 9% σε 10% κι από 4,5% σε 5%.
Η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ, του πλέον επαχθούς έμμεσου φόρου για τα λαϊκά στρώματα, θα οδηγήσει σε τεράστιο κύμα ανατιμήσεων για το σύνολο των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών.
Το μέτρο ισοδυναμεί με νέα αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών και των εισοδημάτων τους.
5. Επί πλέον αύξηση 8 λεπτά στην τιμή της βενζίνης, 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης.
6. Επί πλέον αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.
7. Επί πλέον αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εξαιτίας της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
8. Μείωση 10% της κρατικής χρηματοδότησης στο ασφαλιστικό Ταμείο ΔΕΗ και ΤΑΠ – ΟΤΕ που σηματοδοτεί την μείωση των συντάξεων για πρώτη φορά μεταπολεμικά.
Η μείωση δεν είναι προσωρινή. Στόχο έχει να μειώσει τις συντάξεις. Γι’ αυτό η κυβέρνηση, αφού μαζί με την ΝΔ και τον ΣΥΝ αλλά και την προδοτική συμφωνία των ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ, καταλήστευσαν την περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα, προσπαθεί για άλλη μια φορά να μας φέρει σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους λέγοντας ότι το 60% της χρηματοδότησης προς το Ασφαλιστικό σύστημα δίνεται στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.
9. Αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα. Η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα τις προσλήψεις στην ΔΕΗ αφού παραπέμπει για τα επόμενα χρόνια την πρόσληψη των 1600 εργαζόμενων που έχουν περάσει στον διαγωνισμό και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για τις προσλήψεις που είναι αναγκαίες. Την ίδια στιγμή ετοιμάζονται προσλήψεις συμβασιούχων, χτυπώντας ακόμα παραπέρα την μόνιμη και σταθερή εργασία στην ΔΕΗ και γενικότερα στην Ενέργεια.
Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι νέοι και οι γυναίκες έχουν μόνο μία επιλογή να κηρύξουν τον πόλεμο στην πολιτική που προωθεί το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ε.Ε.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ:
•Ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και προσωρινά. Έχουν αποφασιστεί (Στρατηγική της ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ) με την συγκατάθεση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για αυτό δεν έχουν τελειωμό.
•Ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι πρέπει να συμβάλουμε «κατά δίκαιο τρόπο» όλοι. ΟΤΑΝ: Το ενεργητικό των τραπεζών από το 2000 έως το 2009 αυξήθηκε κατά 340δις ΕΥΡΩ όσο είναι το συνολικό χρέος της χώρας μας. Όταν οι 166 εταιρίες εισηγμένες στο χρηματιστήριο είχαν κέρδη για το 2009 πάνω από 12δις Ευρώ. Πάνω από 16δις είναι τα βεβαιωμένα χρέη 6000 μεγαλο-οφειλετών προς την εφορία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
•Την ίδια στιγμή μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 10 δις, του επενδυτικού νόμου 7 δις, μέσω ΣΔΙΤ 6 δις. Μέσα από το νόμο επιδοτούν τις επιχειρήσεις για 63000 προσλήψεις νέων εργαζόμενων οι οποίες θα οδηγήσουν σε απολύσεις τους παλιότερους.
Είναι ψέμα ότι συναινεί ο Ελληνικός λαός κατανοώντας την ¨κρισιμότητα¨ των καιρών. Ανοιχτά τα στηρίζουν η πλουτοκρατία της χώρας μας, συγχαρητήρια δίνουν η ΜΕΡΚΕΛ και ο ΣΑΡΚΟΖΙ.
Συνάδελφοι,
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην ΔΕΗ, το ΠΑΜΕ είχαμε προειδοποιήσει ότι έρχεται θύελλα μέτρων. Το ΠΑΜΕ δεν έμεινε στις προειδοποιήσεις κάλεσε ανοιχτά τους εργαζόμενους να μην συναινέσουν σε αυτή την πολιτική όταν όλες οι άλλες δυνάμεις σε καθησύχαζαν. Οργάνωσε την πάλη με συλλαλητήρια, απεργίες (17 Δεκέμβρη 2009, 10 και 24Φλεβάρη 2010) όταν οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ στην ΓΣΕΕ, στην ΓΕΝΟΠ και στα σωματεία, αρνιόνταν να πάρουν αποφάσεις.
Και όταν κάτω από την πίεση των εξελίξεων και την δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος πήραν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις τα αιτήματα και οι στόχοι που έβαλαν στήριζαν την κυβερνητική επιχειρηματολογία και προοπτική παρά το δίκιο των εργαζόμενων.
Συνάδελφοι, το κόστος που θα προκύψει για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα αν τα μέτρα περάσουν κι έρθουν τα επόμενα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος που έχει η απόφαση του καθενός να πάρει μέρος στους αγώνες. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποια από τα μέτρα σήμερα περάσουν, η παραπέρα αντίσταση με όρους ταξικού κινήματος και κλιμάκωσης θα αναγκάσει την κυβέρνηση να βάλλει φρένο στην ταχύτητα και το εύρος της επίθεσης.

Σήμερα κλιμάκωση του αγώνα σημαίνει :
Να βγουν καθολικά οι εργαζόμενοι στους δρόμους.
Να υιοθετήσουν αιτήματα και στόχους που υπηρετούν το σύνολο των αναγκών τους, να απορρίψουν την πολιτική που προωθεί την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Να απαιτήσουν ενιαία συντονισμένη πάλη από όλους τους κλάδους των εργαζόμενων γιατί μόνο η ενιαία απάντηση μπορεί να έχει αποτελέσματα και όχι ο μεμονωμένος αγώνας όσο σκληρός και αν είναι.
Οι εργαζόμενοι μέσα από Γ.Σ. στους χώρους δουλειάς να συζητήσουν τις εξελίξεις και τις μορφές του αγώνα.

Απομονώστε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που ακόμα και όταν παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις υποτάσσουν τα αιτήματα του αγώνα στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Η ενότητα με τις δυνάμεις που αποτελούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οδηγεί στην ήττα και την υποταγή.
Η ενότητα σε στόχους και αιτήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και στρέφονται ενάντια στην πολιτική του μαύρου μετώπου είναι αυτή που μπορεί να φρενάρει τα μέτρα και να ανοίξει το δρόμο για πολιτική υπέρ των εργαζόμενων.

ΟΛΟΙ Στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 ΜΑΡΤΗ
Στην 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 & 17 ΜΑΡΤΗ 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: