Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Έθαψε τον πατέρα του στην αυλή της Εκκλησίας


Έθαψε τον πατέρα του στην αυλή της Εκκλησίας


Απίστευτη ιστορία

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος» στην Πτολεμαΐδα, καταγγέλλει ότι ένας ιερέας έθαψε τον πατέρα του στο προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

Το περιστατικό συνέβη στον οικισμό Κλείτου στο δήμο Ελλησπόντου. Σύμφωνα με την καταγγελία η μητρόπολη Σερβιών και Κοζάνης έχει προβεί στην άρση ιερότητας του χώρου από το 2007, λόγω της απαλλοτρίωσης του οικισμού από τη ΔΕΗ.

Μάλιστα, στην καταγγελία αναφέρουν πως σύμφωνα με τον νόμο, ο ενταφιασμός νεκρού εκτός νεκροταφείων είναι παράνομος.

Ο «Σπάρτακος» επισημαίνει ότι η παράνομη αυτή πράξη του ιερέα θα δημιουργήσει μείζον πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, αφού με βάση τον σχεδιασμό, σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός έτους, τα μηχανήματα θα προσβάλλουν τον χώρο του ναού Αγίου Γεωργίου.

Τονίζει δε ότι από τη στιγμή που υπάρχει η βεβαίωση της μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης για άρση ιερότητας του ναού, «που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί η ΔΕΗ να προχωρήσει στην κατεδάφισή του, θα πρέπει να γίνει άμεσα η εκταφή του νεκρού» διότι «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν», αφού όπως αναφέρει στη συνέχεια «θα αναγκαστεί η Επιχείρηση (ΔΕΗ) να διακόψει τη λειτουργία του Ορυχείου, με ό,τι αρνητικό αυτό σημαίνει για την εξορυκτική διαδικασία».

Από την πλευρά του, ο ιερέας του Κλείτου π. Γιώργης Τσαβδαρίδης, δήλωσε τα εξής: «που να πήγαινα το νεκρό; Η ΔΕΗ έγινε κράτος και μας απαγορεύει να θάβουμε στα παλιά κοιμητήρια κι όταν την περασμένη εβδομάδα ενταφίασα μία 51χρονη γυναίκα στα κοιμητήρια του χωριού μού είπαν ότι απαγορεύεται γιατί είναι δίπλα το ορυχείο».

Μιλά για μεγάλο αδιέξοδο, αφού «απαγορεύεται ο ενταφιασμός στα παλιά κοιμητήρια του χωριού χωρίς όμως να έχουν κατασκευαστεί νέα κοιμητήρια στον υπό μετεγκατάσταση οικισμό» και προσθέτει: «Μιλάνε όλοι χωρίς να ξέρουν όμως ακριβώς το γιατί.

Ποιος θα μου πει πού να κηδέψω τους νεκρούς; Γι’ αυτό το σοβαρό θέμα σιωπούν όλοι. Φταίω εγώ που δεν έγιναν τα κοιμητήρια στο νέο Κλείτο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: