Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Στη λιανική αγορά εισήλθε η Elpedison

Στη λιανική αγορά εισήλθε η Elpedison
H Elpedison αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον και στον διαγωνισμό μίσθωσης του λιγντιτωρυχείου στη Βεύη
Στην αγορά λιανικής της ηλεκτρικής ενέργειας εισήλθε και η Elpedison, κοινή εταιρεία των Ελληνικών Πετρελαίων και της ιταλικής Edison, αποκτώντας τους πρώτους της «απευθείας» πελάτες στη μέση και χαμηλή τάση.
Η εταιρεία, που διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται έως το τέλος του χρόνου να θέσει σε λειτουργία δεύτερη μονάδα στη Θίσβη Βοιωτίας, άρχισε να δραστηριοποιείται στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού τον Δεκέμβριο και προς το παρόν το πελατολόγιό της αντιστοιχεί σε καταναλώσεις της τάξης των 100 Gwh.
Διαγωνισμός
H Elpedison αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον και στον διαγωνισμό μίσθωσης του λιγντιτωρυχείου στη Βεύη, που προκηρύχθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών των ΕΛΠΕ.
Οσον αφορά, εξάλλου, στην πορεία ενσωμάτωσης των πρατηρίων της ΒΡ στον όμιλο, μετά την εξαγορά, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κρήτη παρατηρείται ήδη μία σταδικαή μετακίνηση πρατηρίων προς άλλες εταιρείες και κυρίως προς την Αvin, στον όμιλο Μαμιδάκη, στην Ελινόιλ και την Aegean, καθώς ο όμιλος έχει αρχίσει να μην ανανεώνει συμβάσεις που λήγουν με διάφορα πρατήρια.
Η πρακτική αυτή ακολουθείται στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη μείωση του αριθμού των πρατηρίων του ομίλου στην Κρήτη, λόγω της εξαγοράς του δικτύου της BP. Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε χθες παράταση δέκα ημερών στη διερεύνηση της προσφοράς της Motor Oil για την εξαγορά του δικτύου πρατηρίων της Shell στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: