Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σούπερ απόθεμα νερού για τη ΔΕΗ

Σούπερ απόθεμα νερού για τη ΔΕΗ
Θα πρέπει για λόγους ασφαλείας, για να μη σπάσουν ή ξεχειλίσουν τα φράγματα, να αυξηθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα υδροηλεκτρικά «E» 26/2

Σούπερ απόθεμα νερών που μεταφράζεται σε απόδοση 2.655 Gwh (γιγαντοβατώρες) έχουν αυτή τη στιγμή τα υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ. Θα πρέπει όμως και για λόγους ασφαλείας, για να μη σπάσουν τα φράγματα και ξεχειλίσουν, να αυξηθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα υδροηλεκτρικά.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες πως απαιτείται προσαρμογή στη λειτουργία των Μονάδων της, λόγω των αυξημένων εισροών στα φράγματα των Υδροηλεκτρικών Σταθμών, που οφείλονται στις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, αναφέροντας τα εξής:

Οι ιδιαίτερα αυξημένες εισροές στους Ταμιευτήρες των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ, τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με τα ήδη πολύ υψηλά για την εποχή υδατικά αποθέματα, καθιστούν αναγκαία τη λήψη άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των φραγμάτων, την αποφυγή πλημμυρών κ.λπ.

Για τον σκοπό αυτόν απαιτείται να εξασφαλισθεί κατά την προσεχή περίοδο σημαντική αύξηση της Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Με ΔΕΣΜΗΕ
Για να καταστεί εφικτή η απαιτούμενη αυξημένη συμμετοχή των Υδροηλεκτρικών Μονάδων στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα, η ΔΕΗ ΑΕ θα συνεργαστεί με τον ΔΕΣΜΗΕ, σύμφωνα με τους Κώδικες.

Τα μέτρα αυτά κατ’ ουδέναν τρόπο θα επηρεάσουν την ομαλή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους ανεξαιρέτως τους πελάτες, για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλεται να ληφθούν αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: